Her får du kjøpt boka om Rjukanbanen


Boka «Reisen med Rjukanbanen - gjennom krig og fred» forteller historien om den unike transportåren - fra etableringen til dagens status som verdensarv og museumsjernbane.


Les om kampen om tungtvannet og senkingen av D/F Hydro i 1944 og om Rjukanbanens 80 år som livsnerve for Norsk Hydro. Dette er en historie om et lite stykke Norge i en blomstrende industrialder. Det handler om tog og ferjer som gikk natt og dag, lukta av varm smøreolje og diesel under dekk, karbonadesmørbrød i 2. klasse-salongen, tyttebærutflukter med mor, Farah Dibas Rjukan-besøk, sjokk-brevet fra generaldirektøren i 1963, nedbygging, kampen om vannkrafta og konsesjonssaken. Historien kunne ha sluttet da Hydro takket for seg og strømmen ble slått av i 1991, men banen fikk et nytt liv. Det handler om bevaring, verdensarvstatus, jakten på tungtvannsfat og en industri- og krigshistorie som bokstavelig talt graves fram igjen.

Alt dette - og mer - får du i boka «Reisen med Rjukanbanen: Gjennom krig og fred» av Trond Lepperød, Gary Payton og Anne Spånem. Pris, kroner 269,-

Boka er på 240 sider og kan kjøpes direkte fra Maana forlag eller på et av våre utsalgssteder. Er du innom Rjukan i sommer, kan du spørre etter boka på turistkontoret, hos Rjukan Libris og hos Norsk industriarbeidermuseum på Rjukan.

«Reisen med Rjukanbanen: Gjennom krig og fred»
Lepperød, Payton og Spånem.

Maana forlag, 2018
240 sider, softcover, illustrert
ISBN 978-82-690775-1-3
Pris kroner 269,-Våre utsalgssteder:


Klikk her for kart over bokhandlere

Nettbutikker:

Du kan dessuten spørre etter boka i en hvilken som helst bokhandel i Norge. Oppgi tittel, et forfatternavn eller ISBN-nummer, og spør om de kan skaffe den. Er du forhandler og ønsker å selge boka, send e-post til post@maanaforlag.no.

Mer om innholdet i boka:


Maana forlag


Kommentarer

Populære innlegg

Gamle hydranter vender tilbake

Med dressin og fiskestang på Tinnosbanen