Her får du boka "Min verdensarv"

Min verdensarv er å få kjøpt hos Rjukan Libris (bildet), Visit Rjukan og på Norsk Industriarbeidermuseum.

Det er stor etterspørsel etter boka "Min verdensarv" av Bjørg W. Johansen.

I 2013 og 2014 sto intervjuserien "Min verdensarv" på trykk i Rjukan Arbeiderblad. Journalist  Bjørg W. Johansen intervjuet 15 Rjukan-folk om deres liv på industristedet. Nå foreligger intervjuserien i bokform. Vi får høre om Sing Sing-ramp Anne-Lise, om Frithjof som lekte i juvet som liten og senere fikk jobb på Vannstoffen og brannmann Per som mest av alt frykta Syrefabrikken. Videre får vi høre om trekkspillmusikk på nattskiftet på AN-fabrikken, divabesøk på Admini, nevekamp og dans på Rjukanhuset og søndager med ferske smultringer på taubanen - for å nevne noe.Sommeren 2015 fikk Rjukan og Notodden plass på UNESCOs verdensarvliste. De to byene ble skapt og formet av Norsk Hydro og kunstgjødselproduksjonen, og mange av industriminnene er bevart. Men minnene om oppvekst og liv er også viktige, og det er her denne boka gir et viktig bidrag til dokumentasjonen av et norsk industrieventyr - gjennom å fortelle om sliterne som holdt hjula i gang på Rjukan.

Bjørg W. Johansen skriver nært og levende og gir oss hverdagshistorier fra Vestfjorddalen som kan få leseren både til å smile og le og tørke en tåre.

Boka er i salg hos Rjukan Libris, på Rjukan turistkontor (Visit Rjukan) og på Norsk industriarbeidermuseum på Vemork. Du kan også bestille den direkte fra Bjørg eller forlaget. Bruk bestillingsskjemaet under. Har du spørsmål, send epost til post@maanaforlag.no

Bjørg W. Johansen:
Min verdensarv
15 fortellinger fra verdensarvstedet Rjukan
78 sider, softcover
Maana forlag
ISBN 978-82-993549-5-0
Pris kr 198,-
Se videopresentasjon av boka her:
Min verdensarv from Trond Lepperød on Vimeo.

Kommentarer

Populære innlegg

Rjukanbanen 110 år og andre datoer å merke seg i 2019

Nytt perspektiv på ferjesenkingen i 1944 og kampen om tungtvannet

Heltene fra Carl Berners plass