Varden triller fem på terningen for Kampen om tungtvannet


- Drivende spenning og godt drama, skriver anmelder Øyvor Dalan Vik i Dagens Næringsliv.

 - Storslått og spennende drama, skriver Vardens Ane Bamle Tjellaug om TV-serien.

- Dette er ikke først og fremst fortellingen om heltene fra Telemark, slik vi fikk i Hollywood-versjonen med Kirk Douglas fra 1965. Kampen om tungtvannet handler mer om vanskelige etiske valg mange av de involverte var tvunget til å ta, heter det videre i Vardens anmeldelse.

Les alt om mottakelsen etter premieren

- Det som virkelig hever serien er levende og god omgang med det historiske kildematerialet, skriver Dagbladet og gir TV-serien terningkast fem.

- Krigsdramaet vil ventelig bli en monsterhit for NRK, skriver Serienytt.

- En av NRKs beste dramaserier noensinne, skriver Bergens Tidende og gir terningkast 6.

- Glimrande krigsdrama, skriver Vårt Land.

- Et mektig, filmatisk epos som evner å gjenfortelle dramaet med en psykologisk nerve som tidvis gnistrer, skriver Aftenpostens anmelder Torstein Hvattum.

- Må innrømme at dette er det absolutt verste med å jobbe med store prosjekter, terningkast og analyser etter 2 års arbeid. Men det begynner hyggelig, skrev regissør Per-Olav Sørensen på sin Facebook-side 27. desember etter de første anmeldelsene.

Søndag 4. januar klokka 20.55 sendes første episode på NRK. Se den her når den blir tilgjengelig.

Slik presenterer NRK serien på sine programsider:
Norsk dramaserie i 6 deler. Historien om Kampen om Tungtvannet utspiller seg i løpet av opptakten, utbruddet og avslutningen av 2. verdenskrig. Vi følger historiene til de sentrale i kampen om hvem som først får utviklet atomvåpen.
Episodebeskrivelse, episode 1: Under den andre verdenskrig leder Nobelprisvinneren Werner Heisenberg nazistenes atomprosjekt. Heisenberg trenger tungtvann, kun produsert av Norsk Hydro på Vemork, til reaktoren han skal bygge. Tungtvannsfabrikkens skaper, vitenskapsmann og motstandsmann Leif Tronstad fatter mistanke ved tyskernes tungtvannkjøp og kontakter engelsk etterretning. Med Espen Klouman Høiner, Cristoph Bach, Dennis Storhøi , Anna Friel, Maibritt Saerens m.fl. (1:6)

Få en snikkikk her.

Les også om NRKs møte med Leif Tronstad jr.

PÅ SETTET MED TUNGTVANNSGJENGEN. Se bildekavalkade fra opptaksdagene på Rjukan under.

Kommentarer

Populære innlegg

Rjukanbanen 110 år og andre datoer å merke seg i 2019

Nytt perspektiv på ferjesenkingen i 1944 og kampen om tungtvannet

Heltene fra Carl Berners plass