Operasjon likeretter....

Av Bjørn Iversen

Som de fleste av dere vet fikk vi for litt siden mange lass i fra Glomfjord med viktige industrigjenstander, disse ble satt inn i det gamle "jernlageret" til Hydro, eller næringsparken som det er i dag. Dessverre fikk vi ikke satt alt inn under tak den gang. To gjenstander ble stående ute, men torsdag som var ble det gjort en kraftanstrengelse for å få disse sakene under tak. Takket være mye frivillig innsats og litt annen hjelp, fikk vi utstyret inn. Det var ikke småtteri som skulle flyttes på. Det er derfor en glede å dele noen bilder med dere som gjorde dette mulig, men også med de som har interesse av slikt. Nok en gang går takken til Rune Bråthen og YARA PRAXAIR som alltid stiller opp med gaffeltruck og rå muskelkraft, SCANA ved Richard Pedersen som stiller eltruck og seg selv til disposisjon når vi spør, og Robert Pedersen som denne gangen også stilte med kran, og sist, men ikke minst:  Hans Emil.

Nytt denne gangen var at Tor Andersen, Vidar Jensen og Odd Korsmo også stilte opp. Tor kjenner jo denne likeretteren ned til minste detalj,  og det er moro når slike ressurspersoner bretter opp armene og blir med. Vidar har jo en glødende interesse for elektrolysører og tungvann (ikke ulikt meg), og Odd fikk kjøre KATO krana igjen, det var jo hans arbeidsplass i mange år. For når disse gode kreftene samles, ja da skjer det ting. Jeg er så stolt av å få dele disse øyenblikkene med dere alle og tusen hjertelig takk for støtten, uten dere hadde ikke dette blitt gjennomført.


Godbiter fra Glomfjord som kom i sommer.
Bildene i fra i sommer taler vel egentlig for seg selv…


Dessverre ble noen av tingene litt for tunge og ble da derfor stående ute…


Men så kom Odd med krana…


Og plutselig var "satellitten" i lufta… ser nesten ut som en rakettmotor, men det er en likeretter.


Vidar, Tor og Hans er "bakkemannskaper"


Så var den på plass… men så var det en tank også.


Den ble litt for tung for trucken, men Vidar og co vet råd…Små stålhjul på ruller ble løsningen… for når alt kommer til alt er det jo tank(en) som teller…

Kommentarer

Populære innlegg

Rjukanbanen 110 år og andre datoer å merke seg i 2019

Nytt perspektiv på ferjesenkingen i 1944 og kampen om tungtvannet

Heltene fra Carl Berners plass