Hvem drar kjensel på skiftepersonalet?


Skiftepersonale på Rjukan Salpeterfabriker poserer foran det kullfyrte lokomotivet "Vemork" og et av de fyrløse lokomotivene. Men når er bildet tatt? Og hvem drar kjensel på navn og ansikter?

På Facebook-gruppa "Oppvekst på Rjukan..." har medlemmene engasjert seg i jakten på mer informasjon om bildet etter at Ingar Solberg postet et innlegg der 5. februar. Anne-Berit Sævereid forteller at det er hennes bestefar Thorvald Halvorsen som står helt til venstre foran. Han var lokfører. Jan Erik Notvik kan videre fortelle at hans bestefar, Paul Elnes, er nummer tre fra venstre.

Men det er ennå noen huller på navnesiden, og når bildet er tatt vet jeg ikke. Kanskje dere som ser familiemedlemmer her kan tidfeste det nærmere. Fødselsår og når de gikk bort vil hjelpe.

Så langt vet vi dette:

De uniformerte mennene er fra venstre Thorvald Halvorsen, Frank Larsen, Bjarne Oksum, Paul Elnes, (?) Person, Asbjørn Larsen, (?) Knutsen, Sigurd Øyhaugen, (?) Holtan, (?) Skjellerud, Johannes Iversen, (?) Gjerde, Karl Sæthrang, Olaf Nesbakken, (?) Kristensen, Ivar Iversen, (?) Fredriksen og Oskar Hansen.

Bak står Ragnvald Malmberg, Birger Falck, Olav Schjerva, Bjarne Pettersen, Ragnvald Linnerud og (?) Pettersen. Nummer seks fra høyre foran, Sæthrang, var lokomotivmester og sjef for fabrikkens skiftepersonale.

Bildet har stått på trykk i "Rjukanbanen - på sporet av et industrieventyr" på side 139 for de som vil studere det nærmere. Originalen lånte vi av Sverre Solberg for scanning.

Har du info om bildet, kontakt maanaforlag@hotmail.com

Kommentarer

Populære innlegg

Rjukanbanen 110 år og andre datoer å merke seg i 2019

Nytt perspektiv på ferjesenkingen i 1944 og kampen om tungtvannet

Heltene fra Carl Berners plass