Kryss av i kalenderen! Ottar Jakobsen gjester Rjukan bibliotek

Er du interessert i novellekunst og gode historier med forankring i Telemark? Onsdag 29. november gjester forfatter og tidligere journalist Ottar Jakobsen Rjukan bibliotek for å snakke om sin nye bok og sin skrivegjerning.

Den nå pensjonerte journalisten Ottar Jakobsen vil underholde når han skriver. Han har fartstid blant annet fra Rjukan Arbeiderblad og Dagbladet.

Jakobsen (født 1960) er først og fremst kjent som nyhetsjournalist, blant annet i Dagbladet (1991-2008) og i Rjukan Arbeiderblad på slutten av 80-tallet. Men han har også skrevet og publisert i andre sjangere. Nå er Jakobsen aktuell med 30 korthistorier eller noveller i boka «Historier om det som var», en bok som er Maana forlags første skjønnlitterære satsing.

Den nå pensjonerte journalisten vil underholde når han skriver. Det er «for mye traurige greier» der ute, uttalte han i et intervju med Telemarksavisa 29. mars i år.

Tekstene i boka tar tar leserne gjennom virkelige hendelser og rene røverhistorier. Det er et vidt geografisk og tidsmessig spenn. Flere av novellene utspiller seg i Hordaland og Telemark. Telemark-fortellingene henter sin handling fra Skien, Tinnsjøen, Rjukan og Seljord, men ferden går også til Berlin, Kairo, Antwerpen, Narvik og Oslo - for å nevne noe. 

Les utdrag fra Jakobsens novelle - «Tinnsjøens hemmeligheter».

Ottar Jakobsen er en dreven skribent som vet hvordan han holder leseren i ånde, noe som kommer klart fram i språk og form. 

«Han skriver som om han satt rett overfor deg og fortalte historiene muntlig, enten det handler om jakten på en død venn eller ørretfiske i et bortgjemt vann.», het det i TAs omtale av boka.

Les Anne-Lise Surtevjus intervju med Ottar Jakobsen her

Forfatterkvelden med Ottar Jakobsen finner sted i bibliotekkjelleren klokka 18. Rjukan bibliotek er arrangør. Kryss av i kalenderen for onsdag 29. november!

Foto: Rjukan bibliotek

(Vil du sikre deg boka, er den blant annet å få tak i på Rjukan Libris, hos Norli Universitetsgata i Oslo og direkte fra Maana forlag.)


Kommentarer

Populære innlegg

Rjukanbanen 110 år og andre datoer å merke seg i 2019

Nytt perspektiv på ferjesenkingen i 1944 og kampen om tungtvannet

Heltene fra Carl Berners plass