Byggeskikkpris til Kallekiosken


To ildsjeler fikk tirsdag velfortjent heder fra Tinn kommune. Da troppet ordfører og kultur- og oppvekstutvalget opp i Kallekiosken i Bjørkhaugbakken med en overraskelse.

Tim Tomter og Rune Bråthen får Tinn kommunes byggeskikkpris for sin restaurering av Kallekiosken. Prisen består av kunstdiplom laget av Liv Solberg Andersen, plakett og en gavesjekk på 10.000 kroner.

Se også omtale av saken på Radio Rjukan


De som bor i Vestfjorddalen eller har svingt innom Rjukan i det siste kan neppe ha unngått å legge merke til at den gamle kiosken har fått et nytt liv og framstår som et lite smilehull i bybildet og et nostalgisk utstillingsvindu for den som vil kaste et blikk bakover i tid. På Rjukan var Kallekiosken et begrep, men den var ikke den eneste, og rundt om i landet har det vært mange "kallekiosker" før andre tok over dette markedet. Det var et naturlig sted å svinge innom for aviser, ukeblader, tobakk eller søtsaker, et sted der du troppet opp med klingende mynt eller en krøllete seddel og var på hils med innehaveren. På Rjukan er det tatt små og store grep etter at Tinn og Notodden kommuner rykket inn på UNESCOs verdensarvliste i fjor. Restaureringen av Kallekiosken har foregått på sidelinjen av dette, som et lite og privat initiativ. Bygget står ikke på lista over det som er definert som verneverdig, men prisen er kommunepolitikernes og lokalsamfunnets anerkjennelse til de som tok grep for egen regning og viste oss at også detaljene teller.

T

(Alle foto: Bjørn Iversen)

Se også: Retrokiosken på Rjukan vekker minner


Kommentarer

Populære innlegg

75 år siden ferjesenkingen på Tinnsjøen – slik blir dagen markert

Rjukanbanen 110 år og andre datoer å merke seg i 2019

Her får du kjøpt boka om Rjukanbanen