Et lokalhistorisk nettmagasin om Rjukan og Notodden

Nettmagasinet RjB er en avlegger av denne bloggen og et tilbud til deg som er interessert i lokalhistorie med fotfeste på Rjukan, Notodden og Skiensfjorden med Norsk Hydro og Rjukanbanen som en rød tråd.

Hver uke blir det delt spennende bilder og historier på sosiale medier, og det er blant annet derfra innholdet på nettmagasinet RjB kommer. I denne utgaven er det med ferske bilder tatt av Ken Arild Kristiansen, Helge Carlsen, Terje Christiansen og Helene Moe Slinning. Du finner flere historiske bilder, blant annet et bilde av fergen Rjukanfos på Tinnoset i 1911 hentet fra Riksarkivet. Nettmagasinet kan også by på videoer. Du kan se opptak fra Hydros siste tur med Rjukanbanen 4. juli 1991 og en gammel film fra Rjukan og Notodden i 1917 som blant annet viser skifting av vogner om bord på D/F Hydro. Hovedsaken i nettmagasinet denne gangen er min bloggartikkel om bombingen av Hydros lettmetallanlegg på Herøya 24. juli 1943.

Nettmagasinet vil altså by på utvalgte saker fra denne bloggen, men også stoff du ikke finner her, bilder og videoer som folk har delt på sosiale medier, artikler fra nettaviser eller innlegg på andre blogger.


Det er tjenesten Flipboard som gjør det mulig å lage dette magasinet. Bildene og sakene i nettmagasinet er alle hentet eller rettere sagt lånt fra sosiale medier som Twitter, Facebook, Flickr og så videre. Når du blar gjennom magasinet, er det lenker til de respektive mediene du ser, med mulighet for å klikke deg videre til kilden. Hvis jeg for eksempel finner en sak på Facebook-sida Oppvekst på Rjukan og i Tinn, så kan jeg plassere den på nettmagasinet RjB. Du kan lese den der, eller du kan klikke deg videre til selve Facebook-sida.

Klikk her, og ta en kikk selv, så ser du om dette er interessant for deg. Flipboard er en gratistjeneste, og du kan lese nettmagasinet RjB på din pc eller på nettbrettet eller smarttelefonen.

Trond
Kommentarer

Populære innlegg

Rjukanbanen 110 år og andre datoer å merke seg i 2019

Nytt perspektiv på ferjesenkingen i 1944 og kampen om tungtvannet

Heltene fra Carl Berners plass