Her får du tak i boka om Rjukanbanen


Rjukan Libris har fått en ny forsendelse med boka "Reisen med Rjukanbanen", så om du er innom Vestfjorddalen i sommer og vil lese om transportåren som var Rjukans livsnerve i en årrekke, så stikk innom bokhandelen i Sam Eydesgate 61 og spør betjeningen der.

Turistkontoret har også noen eksemplarer igjen.

Du kan også ringe meg på tlf 412_92_612 og bestille direkte eller send meg en e-post.

Boka er på 78 sider og koster 198 kroner. Porto kommer i tillegg om du vil ha boka hjem i posten.

Følg denne lenken for å bla i de første sidene av boka

"Reisen med Rjukanbanen" kom ut i 2010 og er oppfølgeren til suksessen "Rjukanbanen - på sporet av et industrieventyr", som første gang ble utgitt i 1995.

I "Reisen med Rjukanbanen" får du historien om transportåren fortalt gjennom de som hadde den som sin arbeidsplass. I tillegg forteller vanlige passasjerer om noen av sine reiseminner.
Det er årene fra og med okkupasjonen og fram til nedleggelsen i 1991 som er bokas hovedfokus, men historien føres helt fram til vår tid og omhandler også bevaringsarbeidet, hundreårsmarkeringen i 2009 og arbeidet med å sikre Rjukan, Notodden og transportåren en plass på UNESCOs verdensarvliste.


Sammen med fakta og historiske opplysninger, dokumenterer forfatterne Gary Payton og Trond Lepperød Rjukanbanens historie og betydning fra de ansatte og de reisendes synsvinkel.

Boka rommer også en kortfattet kronologisk oversikt over transportårens historie samt en faktadel om banen og fergene. Den er dessuten utstyrt med et sammendrag på engelsk og med bildetekster både på norsk og engelsk.

Boka er illustrert med gamle og nye fotografier.

Du kan også spørre etter boka i din lokale bokhandel, uansett hvor i landet du befinner deg, så bestiller de den for deg. Blant bokhandlere på nett er den blant annet tilgjengelig hos Haugen Bok.

Trond Lepperød, Gary Payton:
Reisen med Rjukanbanen
Ansatte og passasjerer forteller
80 sider, illustrert, heftet
ISBN 978-82-993549-4-3


Trond, onsdag 3. juli


Kommentarer

Populære innlegg

Rjukanbanen 110 år og andre datoer å merke seg i 2019

Nytt perspektiv på ferjesenkingen i 1944 og kampen om tungtvannet

Heltene fra Carl Berners plass