Toglenker på nettet


Jernbaneinteresserte landet rundt har lenge hatt nettet som en av sine møteplasser. Dermed er det mye å finne for dem som leter etter faktainformasjon, bilder, nyheter eller hva det skal være. Her er en liten oversikt over noen aktuelle lenker.

Tognett
Uavhengig forum med jernbanenyheter, MJ-modeller, lenker til andre jernbanesider med mer.

Norsk Jernbaneklubb
Du kommer ikke utenom disse hardcore togentusiastene som holder hjulene i gang i mye av bevaringsarbeidet og går utenpå alle når det gjelder å dokumentere jernbanehistorie.

Rooltrips
Roy Olsen er en av disse entusiastene der ute med egen nettside, men ikke hvilken som helst entusiast og ikke hvilken som helst nettside. I en mannsalder har han vært å se langs skinnegangen og på stasjonene med sitt fotoapparat og blikk for både mennesker og materiell.

Norsk Jernbanemuseum
Norges nasjonale jernbanemuseum ligger på Hamar. Har en omfangsrik database du kan søke på via nettet blant annet etter bøker og bilder. Jernbanemuseet har restaurert og tatt vare på el-lok nr. 1 (bildet) på Rjukanbanen. De har også noen gjenstander fra Rjukanbanen i sin samling.

Norsk Industriarbeidermuseum
Søker du informasjon om Rjukanbanen og hvordan industristedet ved foten av Hardangervidda grodde fram og/eller om senkingen av ferga D/F "Hydro" i 1944 eller andre deler av kampen om tungtvannet, så er det museet på Vemork på Rjukan som er stedet. Siden museet ligger i en ærverdig gammel kraftstasjon og på stedet der hydrogenfabrikken som var målet for de kjente sabotasjene under krigen lå, er det en attraksjon i seg selv. Og på veien opp krysser du juvet nedstrøms Rjukanfossen og kan prøve Norges råeste strikkhopp fra hengebroa.

Maana forlag
Mens du venter på en ny utgivelse av boka om Rjukanbanen, finner du mer å lese på Maana forlags nettsider, som blant annet har et voksende bildegalleri med bilder av Rjukanbanen og fergene på Tinnnsjøen.
Legg inn en kommentar

Populære innlegg

Rjukanbanen 110 år og andre datoer å merke seg i 2019

Nytt perspektiv på ferjesenkingen i 1944 og kampen om tungtvannet

Her får du kjøpt boka om Rjukanbanen